StotterFestival_3
StotterFestival_3

Terugblik StotterFestival

Zaterdag 21 oktober werd voor de tweede keer het StotterFestival georganiseerd, deze keer organiseerde Demosthenes het in gezamenlijkheid met het StotterFonds, die hun 5e lustrum vierde. Het evenement werd georganiseerd op een prachtige ruime locatie in  Nijkerk.

De dag zat vol interessante workshops over nieuw onderzoek op stottergebied, mooie ontwikkelingen zoals een VR-bril voor stottertherapie en een app die fluisterende spraak omzet in een begrijpelijke stem (Whispp), bijzondere projecten zoals een magazine over stotteren en een nieuw online handboek over stotteren (zie hier de pagina Stuttering is beautiful’) waarin Demosthenes samen met stotterorganisaties uit verschillende landen heeft samengewerkt en een project over hoe films stotteren laat zien. Ook werd het boekje ‘Brieven aan stotteren’ gepresenteerd, vol ontroerende brieven van mensen aan hun stotteren en werd er een nieuwe app van het StotterFonds gelanceerd.

Met meer dan honderd bezoekers en enthousiaste reacties was deze editie van het StotterFestival ook weer een succes!

Lid worden van Demosthenes?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van stotteren en broddelen? Heb je behoefte aan zelfhulpgroepen, stottercafe’s of gewoon regelmatig contact met anderen, waarmee je ervaringen kunt uitwisselen? Dan is lid worden van Demosthenes een goed idee. Meld je direct aan of lees er hier meer over.