Therapie

Stottertherapie bij jongeren en volwassenen (12-18+)

In Nederland stotteren tussen de 150.000 en 200.000 mensen. Er zijn veel vormen van stotteren. De één herhaalt lettergrepen, woorden of zinsdelen. Een ander blijft hangen op bepaalde letters, houdt klanken lang aan of blokkeert helemaal. Als jongere of volwassene die stottert is dit voor jou bekend. Het stotteren is bij jou immers al behoorlijk geautomatiseerd. Misschien hebt je het stotteren geaccepteerd en staat het je niet in de weg in je dagelijks leven. Misschien heb je er juist veel last van ondanks allerlei therapieën.

Stotter therapeut of logopedist

Stottertherapie kan helpen om (opnieuw) te onderzoeken hoe en in welke mate het stotteren je belemmert in je dagelijks leven. Zo wordt duidelijk wat je hierin zou willen veranderen en wat je nodig hebt. Een stottertherapeut kan je helpen om hierin stappen te zetten. Het is belangrijk dat er een klik is met je therapeut en dat je je gehoord voelt. Tenslotte ben je expert op het gebied van je eigen stotteren.

Meer informatie

Meer weten over stotteren bij volwassenen? Kijk dan eens op de website van een van onze partners. Daar vind je namelijk nog meer informatie. 

Lid worden van Demosthenes?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van stotteren en broddelen? Heb je behoefte aan zelfhulpgroepen, stottercafe’s of gewoon regelmatig contact met anderen, waarmee je ervaringen kunt uitwisselen? Dan is lid worden van Demosthenes een goed idee. Meld je direct aan of lees er hier meer over.