Therapie

Stottertherapie bij kinderen 6 - 12 jaar

Stotteren is niet-vloeiend spreken. Het stotteren is meestal hoorbaar en zichtbaar, maar ook van binnen gebeurt er van alles. Je hoort in je spreken herhalingen en/of verlengingen van klanken of je blokkeert. Soms zoek je naar andere woorden en zeg je daardoor niet wat je eigenlijk wilt zeggen. Dat alles kan nare gevoelens geven zoals angst, schaamte, verdriet of boosheid. Praten kan daardoor spannend zijn. Vooral als je bijvoorbeeld een spreekbeurt moet houden.

Behandeling van stotteren

Het is belangrijk dat je weet hoe (jouw) stotteren werkt en wat jou kan helpen zodat het praten weer makkelijker wordt. Je leert dit op stottertherapie en ook dat stotteren niet verkeerd of verboden is. Het helpt om er met andere mensen over te praten. Zo leren belangrijke mensen in jouw omgeving ook over stotteren en hoe ze je kunnen helpen. Praten wordt dan minder spannend ook al stotter je soms nog.

Meer informatie

Meer weten over stotteren bij jongeren? Kijk dan eens op de website van een van onze partners. Daar vind je namelijk nog meer informatie. 

Lid worden van Demosthenes?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van stotteren en broddelen? Heb je behoefte aan zelfhulpgroepen, stottercafe’s of gewoon regelmatig contact met anderen, waarmee je ervaringen kunt uitwisselen? Dan is lid worden van Demosthenes een goed idee. Meld je direct aan of lees er hier meer over.