Stottercafé_Marilyn
Stottercafé_Marilyn

Stottercafé Marilyn

Na een ochtend brainstormen samen met Ilanda de Dood werd Stottercafé Marilyn, een stottercafé alleen voor vrouwen, geboren. Het idee achter dit vrouwencafé is dat het een gegeven is dat er meer mannen dan vrouwen stotteren. De drempel voor vrouwen met stotteren om hierover te praten lijkt hoger te liggen dan voor mannen, vandaar het idee van dit café, ver-noemd naar de wereldberoemde Marilyn Monroe, die zelf ook stotterde.
Op 16 maart was het zover. In een gereserveerd hoekje voor Stottercafé Marilyn in Grand Café Klunder in het hartje van Alkmaar, wachtten Ilanda en ik samen op de dames die zich aangemeld hadden. Het werd uiteindelijk een intiem groepje met vier dames. Allemaal twintigers. Ilanda opende de avond en daarna was het mijn beurt om het woord te nemen. Het thema was “Stotteren en werk”, waar ik mijn ervaring deelde over mijn werkende leven en hoe het stotteren mijn keuzes heeft bepaald. Dit leverde mooie gesprekken en vooral ook herkenning op. Er werd veel besproken en de setting was vooral vertrouwd, intiem en veilig en dat is zo belangrijk! De avond vloog voorbij en de deelneemsters reageerden allemaal enthousiast over het verloop van de avond. Stottercafé Marilyn bleek een schot in de roos te zijn. En dit vraagt zeker om een vervolg! Terwijl Ilanda en ik teruglie-pen naar mijn auto konden we met trots terugkijken op een zeer geslaagde avond. Annemiek Abbekerk

Lid worden van Demosthenes?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van stotteren en broddelen? Heb je behoefte aan zelfhulpgroepen, stottercafe’s of gewoon regelmatig contact met anderen, waarmee je ervaringen kunt uitwisselen? Dan is lid worden van Demosthenes een goed idee. Meld je direct aan of lees er hier meer over.