schermafbeelding 7 december
schermafbeelding 7 december

Online stottercafé

Op 25 januari vond er een online stottercafé plaats. Hieronder een verslag van een deelnemer:

Mocht er iemand twijfelen: gewoon doen.

Het online stottercafé was aangenaam en bijzonder inzichtgevend. Het maakt even extra niet uit dat je stottert: iedereen stottert. Het is bijzonder toegankelijk en er wordt oprecht alle ruimte gegeven om rustig te kunnen praten op je eigen tempo – onafhankelijk van. Erg fijn.

Het thema deze avond was “Omgaan met stotteren”. Zoals hoe mensen er op school en/of op werk mee omgaan.

Het begon met een kleine introductie van iedereen, waarna verder werd gegaan door middel van een kleine powerpoint presentatie. Hierin stonden punten waar we over gingen praten.

Er werd de ruimte gegeven om een paar keer 1 op 1 in gesprek te gaan met een ander lotgenoot. Persoonlijk had ik nog nooit gepraat met iemand anders die stottert.

Stiekem hebben stotteraars over het algemeen vrij veel met elkaar gemeen. Dit was ook een mogelijkheid om van elkaar te leren.

Dit alles was een beetje wennen, maar niet onaangenaam. Ik denk dat het stottercafé een goed initiatief is vanuit Demosthenes, en ik verwelkom het van harte.

Lid worden van Demosthenes?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van stotteren en broddelen? Heb je behoefte aan zelfhulpgroepen, stottercafe’s of gewoon regelmatig contact met anderen, waarmee je ervaringen kunt uitwisselen? Dan is lid worden van Demosthenes een goed idee. Meld je direct aan of lees er hier meer over.