Nieuwjaarsbijeenkomst
Nieuwjaarsbijeenkomst

Nieuwjaarsbijeenkomst Hoorn

In de stripreeks Juststutter van de stotterende grafisch vormgever Willemijn zien we een jonge vrouw ontspannen kletsen met anderen. In het volgende plaatje dezelfde vrouw, maar dan gespannen, bibberend, grote ogen. Uit alles blijkt dat zij hier juist niet opgaat in de groep. Boven het eerste plaatje staat ‘Me around people who stutter’. Boven het tweede plaatje ‘Me anywhere else’. Op de Nieuwjaarsbijeenkomst op zaterdag 14 januari 2023 konden we dat eerste in de praktijk ervaren. Als iedereen stottert doet het er namelijk niet meer zo toe of je stottert.

Er werd veel gesproken en gelachen die dag. De deelnemers waren soms al decennia lid van stotter- en broddelvereniging Demosthenes. Maar er waren ook nieuwelingen bij en zelfs enkele partners van ‘personen die stotteren’. Over stotteren werd niet de hele tijd gesproken. Juist niet.

In het prachtige pand Kunst na Arbeid kwam iedereen samen. Daar werd eerst een film over de geschiedenis van Hoorn gekeken. Daarna een overheerlijke lunch, die door de regen nog iets langer duurde. Vervolgens hebben we in de regen toch een mooie stadswandeling gemaakt onder leiding van gids Willy Wiggelaar (Vereniging Oud Hoorn). Daarna hebben we ons opgewarmd en verwonderd over de recente geschiedenis in het Museum van de Twintigste Eeuw. We heb-ben de middag afgesloten met een gezellige borrel. Ondanks het gure weer was het een uiterst geslaagde bijeen-komst. Voel je je soms die persoon in de strip van Willemijn? Kom dan zeker eens naar een bijeenkomst van Demosthenes. Op een bijeenkomst waar iedereen stottert, is het stotteren geen probleem meer.
Steven de Jong

Lid worden van Demosthenes?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van stotteren en broddelen? Heb je behoefte aan zelfhulpgroepen, stottercafe’s of gewoon regelmatig contact met anderen, waarmee je ervaringen kunt uitwisselen? Dan is lid worden van Demosthenes een goed idee. Meld je direct aan of lees er hier meer over.