Afbeelding activiteit
Afbeelding activiteit

Lichaamsgericht theater

Op zaterdag 26 maart werd er een workshop lichaamsgericht theater georganiseerd door Demosthenes. Gaia Theil en Sybren Bouwsma hadden deze dag georganiseerd met als thema “Spelen met Vertrouwen”. De dag begon met een meditatie oefening om tot rust te komen en na te denken over jouw verwachtingen voor de dag. Na deze oefening deelde we onze verwachtingen met elkaar. Voor mij was het belangrijk om die dag in het moment aanwezig te zijn en in contact te staan met andere. Na het uitspreken van de verwachtingen, mochten we een afbeelding uitkiezen. De ruimte lag namelijk vol met afbeeldingen van bijvoorbeeld bloemen, dobbelstenen etc. Iedereen koos een afbeelding en vertelde waarom hij/zij die afbeelding gekozen had. Daarnaast was er ook ruimte om meer over jezelf te vertellen.

Op het einde van de ochtend deden we een oefening met z’n tweeën. Het idee was om even naar buiten te gaan en elkaar te vertellen over de oorsprong van je naam. Toen we allemaal terug waren, gingen we gezamenlijk lunchen in een dichtbij gelegen park. Na een gezellige lunch gingen we verder met de oefeningen. Deze oefeningen varieerde van spiegelen (één persoon beweegt en de andere kopieert dit) tot het opbiechten van een (zelfbedachte) leugen. Op het eind van de dag spraken we onze waardering uit over elkaar. In het ‘normale’ leven sta je niet vaak stil bij de dingen die je goed doet en daarom is het des te fijn om dit van iemand anders te horen. Samengevat was het een ontzettend leuke dag en heb ik veel geleerd over wie ik ben en over het thema vertrouwen. Ik wil dan ook eindigen met deze quote: “Vertrouwen kan verdiend worden wanneer iemand zijn acties gelijk staan aan zijn woorden.”. De groep was zo open en eerlijk dat dit vertrouwen in elkaar er direct was.

Lid worden van Demosthenes?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van stotteren en broddelen? Heb je behoefte aan zelfhulpgroepen, stottercafe’s of gewoon regelmatig contact met anderen, waarmee je ervaringen kunt uitwisselen? Dan is lid worden van Demosthenes een goed idee. Meld je direct aan of lees er hier meer over.