stammafest_logo_and_theme_cropped
stammafest_logo_and_theme_cropped

Internationale Bijeenkomsten

Dit jaar worden er weer internationale stotterbijeenkomsten georganiseerd. In twee Europese landen zullen evenementen plaatsvinden om mensen met stotteren met elkaar te verbinden en om kennis en kunde over spraakproblemen te delen.

StammaFest
Van 15 tot 18 augustus wordt in Nottingham (Groot-Brittannië) het StammaFest gehouden. Dit bruisende en inclusieve evenement staat open voor iedereen. Of je nu ervaringsdeskundige bent of geïnteresseerd in de wereld van stotteren, iedereen is welkom. De conferentie vindt plaats op de Universiteit van Nottingham.

De activiteiten omvatten workshops, open mic-avonden, een gezamenlijke barbecue en lezingen van bekende sprekers. Op zaterdag 17 augustus is er zelfs een speciale ‘family day’, die in het teken staat van gezinnen. Ouders en kinderen zijn van harte welkom.

Het programma begint op donderdag en eindigt op zondag na de lunch. Twee bestuursleden van Demosthenes, Rutger en Sophie, zullen ook aanwezig zijn op dit evenement (vrijdag – zondag).

Meld je aan via: StammaFest

Nordic Stuttering Seminar
In september vindt het Nordic Stuttering Seminar plaats. Van 6 tot 8 september wordt er in Tartu, Estland, een meerdaags cultureel evenement gehouden. Tartu is tevens Europese Culturele Hoofdstad van 2024, een mooie gelegenheid om aandacht te vragen voor stotteren.

Meer informatie en inschrijving via: Nordic Stuttering Seminar Tartu 2024

Leden van Demosthenes krijgen een vergoeding van 250 euro voor deelname. Stuur hiervoor een mailtje naar penningmeester@demosthenes.nl.

Lid worden van Demosthenes?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van stotteren en broddelen? Heb je behoefte aan zelfhulpgroepen, stottercafe’s of gewoon regelmatig contact met anderen, waarmee je ervaringen kunt uitwisselen? Dan is lid worden van Demosthenes een goed idee. Meld je direct aan of lees er hier meer over.