Carnaval
Carnaval

Carnavalsactiviteit

Vanuit Demosthenes heeft dit jaar weer een divers gezelschap het carnaval in Mestreech bezocht. De reis ernaartoe was al een belevenis met alle feestgangers in de trein.

Na een mooie wandeling door het Zuid-Limburgse landschap hebben we zelf ook onze pakjes aangetrokken. Na de verkleedpartij bestond bestond de groep uit een vogelverschrikker, een giraffe, een varkenskop, een tijger, een Griek die claimde onze oprichter Demosthenes te zijn, een roze reuzenkonijn, een lokale bij, een kapoentje, een regenboogflamingo, batman en een olifant.

Na het eten van heerlijke pizza’s zijn we zaterdagavond de stad al ingegaan. De bij heeft ons langs allerlei feestjes in Mestreech geleid. De nacht konden we slapen bij de familie van de bij, wat erg prettig en gezellig was. Na het ontbijt gingen we weer naar de stad. We ontdekten dat het carnaval nog moest beginnen en eigenlijk pas op zondag begint. Er was een optocht en de stad was nog voller dan op zaterdagavond. De optocht was kleurrijk en fantastisch, met praalwagens, muziek en allerlei kostuums. Heel bijzonder om dit volksfeest mee te maken.

Dit is het tweede jaar dat onze vereniging aanwezig is op het carnaval. We zijn Julie (de bij) zeer erkentelijk voor dit avontuur en de organisatie we kijken nu al uit naar volgend jaar!

Lid worden van Demosthenes?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van stotteren en broddelen? Heb je behoefte aan zelfhulpgroepen, stottercafe’s of gewoon regelmatig contact met anderen, waarmee je ervaringen kunt uitwisselen? Dan is lid worden van Demosthenes een goed idee. Meld je direct aan of lees er hier meer over.