Bestuursleden:

Het bestuur van Demosthenes bestaat momenteel uit vier leden. Hieronder stellen zij zich aan je voor.

 

Jobbe van de Ven

Voorzitter

Hallo allemaal, sinds vorig jaar ben ik voorzitter van onze prachtige vereniging, na eerst al een paar jaar in het bestuur te hebben gezeten als secretatis. Ik ben vader van twee zonen en met mijn vrouw wonen we in Zaltbommel. Toen mijn vrouw in verwachting was van onze eerste zoon ben ik me voor het eerst in jaren weer gaan verdiepen in stotteren. In eerste instantie vooral omdat ik nieuwsgierig was naar de erfelijkheid van stotteren. Ik stotter zelf van jongs af aan en ben ook altijd blijven stotteren, ondanks therapieën. Maar ik ben jarenlang niet actief met het onderwerp stotteren bezig geweest. Dat veranderde toen ik tijdens mijn zoektocht Demosthenes ontdekte. Wij bieden mensen die stotteren op een laagdrempelige manier de kans om met elkaar in contact te komen en in een ongedwongen sfeer te praten over stotteren of ergens anders over. Voor velen van ons is het namelijk nog altijd niet vanzelfsprekend om met vreemden contact te maken. Voor deze waardevolle rol van Demosthenes zet ik mij graag in. Hopelijk tot ziens bij één van onze activiteiten!

Vincent Hage

Vincent Hage

Secretaris

Voor wie mij nog niet kent; mijn naam is Vincent Hage. Ik ben 28 jaar, geboren in Groningen, opgegroeid in het Overijsselse Ommen, en nu samenwonend met mijn vriendin Inge in Enschede. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest in de olie- en gasindustrie ben ik vorige maand begonnen aan een nieuwe baan als mechanisch engineer in o.a. de agrarische sector. Ik vind het leuk om andere mensen die stotteren te ontmoeten, dingen te delen en te kunnen leren van hun ervaringen. Zo kom ik graag naar de diverse Stottercafés die ons land rijk is (en ook daarbuiten). Na mijn bezoek aan het nationale congres van de Amerikaanse stottervereniging NSA in 2014 begon ik mij meer te interesseren in onze eigen landelijke vereniging. Zodoende ben ik later dat jaar toegetreden tot het bestuur. Sinds april 2016 vervul ik de rol van secretaris. Ik hoop dat Demosthenes in de toekomst verder kan groeien en een echte meerwaarde kan blijven behouden voor iedereen die stottert of hiermee te maken heeft.

Patrick
Patrick Wetzels

Penningmeester

Hallo iedereen, ik ben Patrick Wetzels en sinds 31 maart 2012 benoemd tot Penningmeester van Demosthenes.Deze functie heb ik met alle plezier geaccepteerd voor meerdere redenen. In het dagelijks leven werk ik als Financieel Directeur voor een Amerikaanse Multinational en om een balans te vinden in mijn leven ben ik sinds een aantal jaren op bezoek naar een mooi vrijwilligersdoel waar ik met ziel en zaligheid aan kan werken. Ik wil namelijk heel erg graag iets teruggeven aan de maatschappij. Meerdere doelen heb ik bekeken en hoe mooi en nobel deze vaak ook zijn, toch had ik nooit het idee dat dit bij me paste.Toen viel het kwartje en zag ik in dat ik het toch eigenlijk heel erg dicht bij mezelf moest gaan zoeken. Ik stotter al vanaf een hele jonge leeftijd en alhoewel het stotteren nooit hinderlijk in mijn levensloop is geweest, is het toch mijn eigen persoonlijke demoon waar ik mee stoei al die jaren. En toen kwam Demosthenes om de hoek kijken. Zodoende kan ik mijn demoon te lijf terwijl ik voor een hele mooie organisatie actief kan zijn. Ik kijk dan ook enorm uit om velen van jullie te ontmoeten de komende jaren en om zodoende connecties en vriendschappen voor het leven te maken zonder oog te verliezen van de werkelijke zaak, namelijk het behartigen van de belangen van onze mooie organisatie en de leden die hier zo'n belangrijk deel van uitmaken. 
Met vriendelijke groet, Patrick Wetzels

 

radboud joosten 2

Radboud Joosten

Bestuurslid Activiteiten 

Ik ben 52 jaar, vader van Ivo en partner van Thérèse en geboren en getogen in Haarlem. Ik werk als informatieanalist en IT-projectleider in de financiële/administratieve sector. Ik heb van jongs af aan gestotterd, en na het jarenlang “weggeduwd” te hebben toch enkele keren therapie gevolgd. Het stotteren is er niet minder (of meer) van geworden, maar heeft mij wel geholpen om er beter mee om te leren gaan. Als bestuurslid draag ik onze vereniging een warm hart toe en wil dat Demosthenes hèt platform kan zijn en blijven van en voor stotteraars. Door ervaringen te delen en contact met lotgenoten te stimuleren wil ik onze leden een steuntje in de rug geven.